In de voetsporen van Pierre-Yves Bossard

4 oktober 2019 door
BECI Community

Pierre-Yves Bossard

Pierre-Yves Bossard is medeoprichter van Eventer, de Belgische app waarmee u inhoud van evenementen live kunt delen op één platform. Met zijn 2000 nieuwe gebruikers per maand heeft Eventer de wind in de zeilen. En Pierre-Yves werk genoeg. Tussen twee happenings door vond hij toch de tijd om ons zijn goede adresjes te verklappen. 

 

 

 

 Gastronomie: het restaurant Origine, in de buurt van het Jourdanplein, zal de lekkerbekken die een vleugje creativiteit op het bord waarderen, in vervoering brengen. De gerechten organiseren zich in 4 efficiënte en duidelijke gangen: koud, lauw, warm en zoet. Liever vis of vlees? U vindt er uw gading met, als bonus, een gegarandeerde kwaliteit/prijsverhouding!  

 

Holy Smoke Texas Restaurant

 

Met vrienden: Holy Smoke in Sint-Gillis, DE Texas BBQ-specialist in Brussel! Voor vleesliefhebbers is dit de ideale plek op zijn Amerikaans. Het vlees wordt urenlang op lage temperatuur gegaard (van 4 tot 20 uur, afhankelijk van de stukken vlees) in een rokerij (de zgn. “pit”). Niet te missen: het heerlijke Black Angus rundvlees en de fijne selectie à la carte bourbons (72 referenties). 

 

Bistro: Charlotte Café, in Ukkel. Die heeft alles van fijne en gezellige buurtbistro: een open keuken, verse en seizoensgebonden producten en een vleugje originaliteit dat ons altijd aangenaam verrast. Een mooie terugblik op de klassiekers van de Belgische keuken en een terras dat een bezoekje waard is (goed gelegen)!  

 

De ideale plek voor een drankje: Café Pastel, middenin de Zavel. De perfecte plek om iets te drinken, te eten en te dansen! Een vrij zeldzame combinatie in Brussel, trouwens. Met een beetje geluk ontdekt u de begaafde Simon LeSaint aan de draaitafels. Deze DJ en producer was ooit een medewerker van Stromae. En als u van een borrel houdt, vindt u daar Génépi en Chartreuse à la carte. 

 

Een ongewone wandeling: Volg de Zenne en de oude grachten van Brussel. We vergeten soms dat Brussel zich rond een rivier ontwikkelde. Als u de oude Zenne wilt gaan opzoeken, begin dan met de binnenplaats van het restaurant O Lion d’Or. Daar schuilt nog een oude arm van de Zenne. Verrassend. 

 

Zondagroutine: In de familie gaan we op zondag vaak wandelen in het Tenboschpark, wellicht het mooiste van de stad. Daarna stappen we naar de Garage à manger, het restaurant van Pêle-Mêle, voor een hapje, voordat we door de rekken van de beste tweedehands boekhandel van Brussel slenteren. Het is natuurlijk moeilijk om zonder een boek (of twee…) te vertrekken. 

 

 

BECI Community 4 oktober 2019
Deel deze post
TAGS 
Archiveren