In de voetsporen van Yves Davin

5 januari 2020 door
BECI Community

Yves Davin, de oprichter van de lifestyle website Brussels Life, trekt al 10 jaar met zijn team door de stad, op zoek naar Brusselse culturele, gastronomische en artistieke uitmuntendheid. Deze website is bijzonder inspirerend en boeiend voor alle Brusselaars die hun stad liefhebben!  

Om trends en goede adresjes op te sporen in Brussel heeft Yves zijn gelijke niet. Hij levert ons een aantal aanraders:  

 

La Mort Subite: een iconisch en internationaal beroemd café van onze stad. Redelijk veel toeristen, maar het blijft een ‘must see’ en een bijzonder aangename gelegenheid. Je proeft er de authentieke Geuze des huizes, mét bezinksel, en de klassieke boterham met plattekaas. 

 

Arcadi: een typisch Brusselse brasserie. Open tot 23:45 uur. Ideaal voor een late maaltijd na een film of een vertoning in de Théâtre des Galeries. De wafels, karbonade en hartige taarten zijn een speciale vermelding waard! 

 

The Big Game: in het centrum van de stad, echt iets voor sportliefhebbers! In deze bar vinden de klanten maar liefst 25 schermen die een ongelooflijk aantal sportwedstrijden uitzenden! 

 

Mig’s World Wines: een schatkamer vol wijnen en geestrijke drank. De kelder biedt een prachtige selectie in alle prijscategorieën. Aardig meegenomen: het hele jaar door degustaties en workshops over wijnen en geestrijke drank. 

 

Chambelland: wellicht de eerste bakkerij en banketbakkerij die uitsluitend producten uit de biologische landbouw verwerkt, 100% natuurlijk glutenvrij. In Brussel heeft ze al veel klanten overtuigd en twee verkooppunten geopend. Goed om te weten: het wit, halfkoren en volkoren meel is afkomstig van de Chambelland-molen. 

 

La Coutellerie du Roi: middenin de Noorddoorgang bevindt zich de in 1750 gestichte Coutellerie du Roi, een tempel van ongeëvenaarde expertise rond al wat snijdt. U bewondert er uitzonderlijke en hoogkwalitatieve voorwerpen die u nergens anders zult vinden! Echt een bezoek waard!  

 

Le Plateau du Berger: “Ik kan me niet vrijmaken. Een raclette-avond voorzien!” Dit is het concept van afterwork parties dat de kaaswinkel heeft gelanceerd: fijnproeversavonden met raclette naar believen! Voor nog meer geneugten zijn er ook fondue- en tartifletteformules. De ambachtelijke kazen worden geselecteerd bij de beste producenten in Frankrijk en Zwitserland.  

 

BECI Community 5 januari 2020
Deel deze post
TAGS 
Archiveren