VBO erevoorzitter Pierre Alain De Smedt overleden

5 december 2019 door
BECI Community

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) meldt het overlijden van Pierre Alain De Smedt, voorzitter van het VBO in de periode 2011-2014. 

Pierre Alain De Smedt was managementingenieur, afgestudeerd aan Solvay. Hij bracht een deel van zijn carrière in de automobielsector door, bij de groepen Volkswagen en Renault. Deze voormalige voorzitter van de Deceuninck-groep en gedelegeerd bestuurder van Tractebel was eveneens bestuurder van Belgacom, Avis Europe en Alcopa.  

“Mede in naam van onze voorzitter Bernard Gilliot, de erevoorzitters en alle VBO-medewerkers bied ik onze oprechte deelneming aan aan zijn echtgenote, kinderen en de rest van de familie”, aldus Pieter Timmermans, huidig gedelegeerd bestuurder van het VBO.

“Zelf ben ik hem zeer erkentelijk voor de kans die hij me gaf om Rudi Thomaes op te volgen als CEO. Onder zijn impuls sloten de sociale partners een akkoord over het eenheidsstatuut arbeiders-bedienden, het BHV van het sociaal overleg. Na jarenlange discussies bereikten de sociale partners in 2013 dit historische compromis in de lange sociale geschiedenis van ons land. We kunnen alleen maar dankbaar zijn voor de manier waarop hij het sociaal overleg al die tijd verdedigd heeft.” 

 

Informatie: www.vbo.be  

BECI Community 5 december 2019
Deel deze post
Archiveren