Giles Daoust ‘Young Top Manager 2018’

13 juni 2018 door
BECI Community

Giles Daoust ontving de prestigieuze prijs van ‘Young Top Manager’ op de uitreiking van de ‘The Entrepreneur Awards’, een initiatief van Top Management. Heel het bedrijf Daoust is vereerd met deze prijs die getuigt van de geslaagde overgang die zijn jonge 38-jarige CEO realiseerde sinds hij in januari 2015 de leiding van het familiebedrijf overnam.

 

De ‘Young Top Manager’ prijs bekroont jaarlijks een CEO onder de 45 die bijdraagt tot het Belgische ondernemerschap. Het doel is om innovatie te onderscheiden in elk domein dat een bedrijf raakt: het vermogen om waarde te creëren door innoverende producten en diensten, de maatschappelijke impact van het bedrijf, maar ook de ontwikkeling van een vernieuwende HR-aanpak.

 

In 2016 mocht Daoust al de prijs ‘Onderneming van het jaar’ in ontvangst nemen en in 2017 ontving de onderneming de HR Excellence Award. Hiermee staat Daoust, via zijn CEO, eens te meer in de schijnwerpers. De awards zijn een mooie beloning voor deze familiale onderneming van de derde generatie, opgericht in 1954.

Giles Daoust reed een atypisch parcours. Na zijn opleiding aan de Solvay Business School, waar hij de prijs voor het beste Business Plan won aan de Start Academy, een wedstrijd georganiseerd door de ULB, startte hij in 2003 het audiovisuele productiebedrijf Title Media. Dit bedrijf, waarvan hij nog steeds de leiding waarneemt naast deze van Daoust, is vooral actief in de VS. Eind 2009 trad hij toe tot de groep Daoust als hoofd van het departement Marketing. Gedurende de volgende vijf jaar verbreedde Giles Daoust zijn actieveld in het bedrijf, om in januari 2015 het CEO-schap van zijn vader Jean-Claude Daoust over te nemen. Verder schrijft Giles voor de krant L’Echo en het magazine Brussel Metropool en is hij sinds 10 jaar de regisseur van de Brusselse Ommegang processie. Sinds 2017 maakt hij deel uit van de ‘Voice of the Customer’ Advisory Board van Proximus. Hij was ook jurylid voor de Onderneming van het Jaar 2017.

Als jonge CEO zet Giles Daoust in op continuïteit van het bedrijf door het werk van zijn vader voort te zetten. Hierbij legt hij de klemtoon op een moderne strategische visie, gericht op commerciële ontwikkeling, structurering en duurzaamheid. “Ik streef ernaar groei en innovatie binnen het bedrijf te bevorderen door mijn werknemers een duidelijke en inspirerende visie te bieden, evenals ambitieuze uitdagingen die hen stimuleren hun vaardigheden te ontwikkelen”, besluit Giles Daoust.

 

Informatie: www.daoust.be

BECI Community 13 juni 2018
Deel deze post
TAGS 
Archiveren