Touwfabriek Barrois viert 100ste verjaardag

9 oktober 2019 door
BECI Community

De touwfabriek Barrois is meer dan een referentie in haar sector en vierde onlangs haar 100 jaar ervaring in de productie van op maat gemaakte kabels, banden, riemen en kettingen. In samenwerking met de Havengemeenschap van Brussel werd een evenement georganiseerd om deze mijlpaal te vieren.

“We organiseerden een bedrijfsbezoek voor onze leden en enkele van onze klanten. Het was erg leuk om hen te ontmoeten onder het genot van een drankje. Ik heb ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de geschiedenis van het bedrijf te schetsen”, zegt Vincent Barrois, General Manager van de touwfabriek.

Sinds 1919 adviseert dit Brusselse familiebedrijf zijn klanten over het vervoer van ladingen, rekening houdend met de draagbaarheid, de maximale werklast en de Europese veiligheidsrichtlijnen. Het was Edouard Barrois die in die tijd het bedrijf ‘Corderie Ed. Barrois & fils’ (CEBEF) oprichtte.

Familiebedrijf

Hij stond ervan aan de leiding tot 1947 en maakte vervolgens plaats voor de tweede generatie. In 1967 werd het assortiment uitgebreid tot alle soorten hefwerktuigen – een voortdurend evoluerend gamma, steeds in overeenstemming met de Europese normen en de huidige veiligheidsvoorschriften.

De touwfabriek Barrois is een van de weinige voorbeelden van familiebedrijven die zich blijven onderscheiden van de concurrentie. Dit vereist voortdurend in beweging blijven, nieuwe mogelijkheden vinden en moderne instrumenten ontwikkelen voor een effectiever beheer. Dit blijven dan ook de uitdagingen voor morgen.

“De verscheidenheid aan producten en een grote voorraad maken het mogelijk om zo snel mogelijk aan zelfs de meest dringende behoeften te voldoen, want kwaliteit en service op maat zijn altijd de pijlers van het bedrijf geweest”, besluit Vincent Barrois.

Informatie: www.corderiebarrois.be

BECI Community 9 oktober 2019
Deel deze post
TAGS 
Archiveren