Look&Fin haalt € 6 miljoen op om zijn ontwikkeling te boosten

20 november 2019 door
BECI Community

Pionier en leider van de Belgische crowdlendingsector Look&Fin kondigt aan dat het een kapitaalsverhoging van € 6 miljoen heeft uitgevoerd bij finance&invest.brussels en privé-investeerders. Het platform wil 1.000 KMO’s financieren over de komende 3 jaar en hen vrijwel onmiddellijk en 100% digitaal toegang geven tot krediet.  

“We hebben Look&Fin gelanceerd om een obligatiemarkt te creëren voor niet-beursgenoteerde KMO‘s. 7 jaar na onze oprichting en met een groei van bijna 100% per jaar kunnen we het model een waar succes noemen. Onze doelstelling is nu om de essentiële oplossing te worden voor een 100% digitale en niet-bancaire kredietverstrekking aan KMO’s“, aldus Frédéric Lévy Morelle, oprichter en CEO van Look&Fin.

Look&Fin maakt het verschil dankzij de kwaliteit van de voorgestelde investeringen, waardoor het een laag wanbetalingspercentage bij de leners kent en bijgevolg een goed rendement oplevert voor de beleggers. Onze investering draagt dan ook bij aan het uitbouwen van een participatieve economie. Ze geeft spaargeld opnieuw een betekenis doordat particulieren innoverende projecten kunnen steunen – waarmee banen geschept worden.” 

 Thibaud Elzière (eFounders) neemt nu ook deel aan het avontuur: “In een wereld waarin alles in real-time gebeurt, moet een zaakvoerder even snel een krediet kunnen aangaan als hij een product op het internet aanschaft. Look&Fin is de speler die volledig aansluit bij deze beweging.” 

 “In een context waarin de rentetarieven steeds lager en zelfs negatief zijn, geeft Look&Fin de beleggers de mogelijkheid om een rendement van 3% per jaar te behalen op de verzekerde dossiers en biedt het platform historisch gezien een gemiddeld rendement van meer dan 5% per jaar aan meer dan 80% van zijn beleggers community op de niet-verzekerde dossiers. Door ons aanbod voor de leners te verbeteren, zullen we onze beleggers ook de kans geven om hun portefeuilles te optimaliseren”, vertelt Frédéric Lévy Morelle. 

 

Informatie: www.lookandfin.com 

BECI Community 20 november 2019
Deel deze post
Archiveren