MEET Shayp, om waterlekkages een halt toe te roepen

20 november 2019 door
BECI Community

Dure waterfacturen beu? Bezorgd om het behoud van deze hulpbron, die steeds zeldzamer zal worden? De intelligente box van Shayp wordt op bestaande watermeters geplaatst en volgt in real time het waterverbruik van een gebouw. Elk abnormaal verbruik wordt snel gedetecteerd en onderzocht om aanzienlijke waterschade te voorkomen.  

 

Wat zijn de activiteiten van uw bedrijf, Shayp 

Shayp, onze Brusselse starter, ontwikkelde een dienst die water bespaart door het verbruik te controleren en lekkages in real time op te sporen. Onze box laat zich eenvoudig aansluiten op de watermeter en kan vanuit een enkel meetpunt het gebruikelijke waterverbruik en eventuele lekkage in een gebouw, woning of infrastructuur bepalen. Zo bent u meteen op de hoogte van een waterlek en kunt u optreden. De box is gekoppeld aan een applicatie waarmee de gebruiker de verbruiksgegevens van zijn gebouw(en)/woning(en) kan raadplegen en gewaarschuwd wordt in geval van verdacht verbruik. Shayp stelt dan voor om de gebruikers in contact te brengen met een onderhouds- en reparatieservice die het probleem zo snel mogelijk zal oplossen. 

 

Wat is uw specialiteit? 

Water, dit blauwe goud, wordt een van de waardevolle hulpbronnen die koste wat het kost bescherming verdienen en overal verstandig beheerd moeten worden. Elk land staat voor deze economische, politieke en sociale uitdaging, met een verschillende graad van urgentie. De door Shayp ontwikkelde diensten en tools bieden een nauwkeurige, efficiënte en kosteneffectieve oplossing om onnodige waterlekkage en -verlies tegen te gaan en om ons dagelijks watergebruik en -verbruik te monitoren voor een beter beheer in de toekomst. 

 

Waarin verschilt u volgens u van de concurrenten? 

Wij hebben de modernste hard- en softwaretechnologie ontwikkeld (CE IP67-certificering) en zijn er eigenaar van. Onze apparatuur wordt 100% lokaal geproduceerd, in België. De box heeft een levensduur van 10 jaar (op batterij), is uiterst betrouwbaar en eenvoudig te installeren. Geen wifi of elektrische installatie nodig. 

 

Aan wie zijn uw producten gericht? Wat is de doelgroep? 

Wij richten ons op de verzekeringsmarkt, zodat maatschappijen onze dienstverlening kunnen integreren in hun aanbod aan particulieren (woningverzekering / vermindering van de risico’s van waterschade, die voor verzekeraars 40% van de totale schade vertegenwoordigt). Ons product en de geïntegreerde dienst zijn sinds juli 2019 (lancering van de B2C-campagne) ook beschikbaar voor steden en gemeenten, gebouwbeheerders (vastgoedparken) en consumenten. 

 

Met hoeveel zijn jullie? Beschrijf kort uw team. 

Shayp, opgericht in 2017, heeft momenteel een geweldig team van 7 personen. Ons multidisciplinair team bestaat uit drie oprichters: Alexandre McCormack, onze CEO, een bouwkundig ingenieur gespecialiseerd in duurzaam gebouwontwerp, Zineddine Wakrim, Chief Technology Officer, embedded systems engineer (onze IT-goeroe) en Grégoire de Hemptinne, Chief Operating Officer. Naast een MBA heeft hij 10 jaar ervaring in software engineering en is hij het brein achter Shayp’s software en data analyse. De drie oprichters krijgen steun van een geweldig team: Ingrid (communicatiemanager), Dugagjin (full-stack ontwikkelaar), Cécilia (verantwoordelijk voor partnerships) en Saïkou (full-stack ontwikkelaar)

 

De speciale aanbieding voor Beci-leden:  

We zouden graag onze oplossing presenteren aan de leden tijdens een Beci-evenement. Shayp biedt een end-to-end InsurTech-oplossing aan verzekeringsmaatschappijen en PropTech aan vastgoedbeheerders om waterschade tegen te gaan. De voordelen van Shayp zijn talrijk: dagelijkse wereldwijde monitoring, toegang tot datasoftware, sneller ingrijpen bij defecte installaties, besparing van water en geld.

 

Informatie en contactgegevens: info@shayp.com ingrid.nolet@shayp.com ingrid.nolet@shayp.com 0475 45 72 38 Facebook. 

 

 

U bent lid van Beci en uw dossier komt niet voor in ons Member News?

Vul ons online formulier in, en wij zorgen voor de realisatie van uw artikel.
[vc_column][vc_btn title=”Vul ons online formulier in” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fbecionline.typeform.com%2Fto%2FTvcpKp||target:%20_blank|”][/vc_column]

 

BECI Community 20 november 2019
Deel deze post
TAGS 
Archiveren