Schneider Electric en het Centre Scolaire Asti Moulin vallen in de prijzen tijdens de Sésames 2018 van Agoria

13 januari 2019 door
BECI Community

De samenwerking tussen onderwijs en ondernemingen is al jaren het stokpaardje van Agoria: werk/leertraject, stages, eindwerken … Concrete acties met een gemeenschappelijke doelstelling: jongeren beter voorbereiden op de realiteit van technologische beroepen, ondernemingen ondersteunen bij hun rekrutering en strijden tegen banentekorten.

Deze samenwerkingen belonen is voor Agoria een manier om de ondernemingen en de onderwijsinstellingen die reeds actief zijn binnen dit domein te ondersteunen en om andere te sensibiliseren voor het belang van de ontwikkeling van nieuwe projecten.

Schneider Electric en het Centre Scolaire Asti Moulin van Namen dienden samen een kandidatuur in voor de Sésames 2018 rond de gezamenlijke organisatie van de Electromecanix Challenge. Deze Challenge moedigt jongeren aan om te kiezen voor beroepen binnen de energiesector. De zesde editie is het huidige schooljaar gepland en is open voor alle tweedegraadsklassen van het technisch onderwijs, ongeacht het onderwijsnet, op voorwaarde dat de cursussen mechanica en elektriciteit deel uitmaken van het officiële programma van de opleiding. De winnaar wordt bekendgemaakt in mei 2019.

Om deel te nemen aan deze wedstrijd moeten de studenten een prototype van een machine bedenken, ontwerpen en voorstellen. Ze dienden daarbij gebruik te maken van zowel elektrische als pneumatische energie en van een reeks elektrische en mechanische elementen die opgelegd en gratis geleverd worden door partnerondernemingen.

Elk jaar schrijven meer dan 20 scholen uit het technisch onderwijs zich in voor de Challenge.

Informatie: www.schneider-electric.be

 

BECI Community 13 januari 2019
Deel deze post
TAGS 
Archiveren