De activiteit van restauranthouder/cateraar blijven voortzetten

6 april 2020 door
BECI Community

De Belgische regering heeft vanaf vrijdag 13 maart om middernacht restaurants, cafés en cateringdiensten gesloten. Dit is een zware klap voor de hele sector, die geen nieuwe crisis nodig heeft. Er zijn echter manieren om een activiteit te handhaven ondanks de huidige sluitingsvoorwaarden. De minister van Volksgezondheid, Magie De Block, heeft dit bevestigd.„Afhaalbestellingen en leveringen zijn in de tussentijd altijd mogelijk” schrijft hij. Het is een goede gelegenheid om zijn activiteiten te heroriënteren op de levering van afhaalgerechten.

 

Wat moet u verwachten?

Ga eerst na of uw locatie een voldoende aantrekkelijk klantenbestand bereikt. Een relevante analyse van het onderwerp is een instrument zoals de buurtbewaking van de stad Brussel.

Als uw buurt het potentieel heeft om maaltijden te verstrekken aan huis of op kantoor, begint u onmiddellijk.

Is uw bedrijf niet in een geschikt gebied?

Er bestaan oplossingen tegen lagere kosten in de vorm van gemeenschappelijke keukens die u een dienst verlenen op de kaart en de tarieven op het moment van gebruik. U kunt uw aanbod snel testen met een zeer laag risico. In Brussel zijn er twee adressen voor deze dienst.

  • Brussels Food Business Centre voor het stadscentrum en het noorden van Brussel.
  • Coking (www.co-oking.be), die het westen en het zuiden van Brussel kan afgeven.

 

Uw inkomsten evenaren

Alle gerechten zijn niet aangepast aan de thuisbezorging. Zo zouden bijvoorbeeld ballekes met tomaten zal een 15 minuten durende rit beter aankunnen dan een steak met friten en salade. De voor de levering meest geschikte gerechten zorgvuldig kiezen.

 

De regels in acht nemen

Het AFSCA herinnerde aan de geldende regels voor de levering van afhaalmaaltijden en maaltijden die thuis worden geleverd.

Geef in wezen een korte periode tussen inzameling en levering en aangepaste draagtassen of kratten.

 

Transport

Als uw klanten dicht bij uw school staan (max. 15 minuten), kunt u zich bij u voegen. Als dit niet het geval is, moet u een vervoersdienst organiseren, hetzij via eigen personeel, hetzij via onafhankelijke vervoerders.

 

De mededeling

Gebruik alle kanalen waarover u beschikt: lijst van de e-mails van klanten, Facebook, Instagram, weergave van de vitrines van uw school. Geef maximaal aan, uw klanten ondersteunen u, het is belangrijk dat u weet dat u uw bedrijf voortzet.

 

Platform

Als u niet over een eigen controleplatform beschikt, wat voor veel spelers in de sector het geval is, hebt u de keuze tussen het D-systeem, de telefoon van uw school of de passage via de bestaande platforms: UberETS, Deliveroo, Takeaway. De ontwikkeling is zeer snel.

 

Verpakking

De leveranciers snel filteren op de containers die nodig zijn voor thuisbezorging. Winkels zoals Ava, Clavia of zelfs Metro.

[Source : Brussels Food Business Centre]

BECI Community 6 april 2020
Deel deze post
TAGS 
Archiveren