Gezonde voeding op de werkvloer: voor de gezondheid van medewerkers en die van de planeet

20 oktober 2020 door
BECI Community

Green Coach Nutrition biedt advies en ondersteuning aan alle mensen die willen evolueren naar een gezonder en natuurlijker voedingspatroon, voor hun gezondheid en die van de planeet. Green Coach Nutrition organiseert workshops in bedrijven om medewerkers kennis te laten maken met nieuwe opvattingen over voeding, bereidingswijzen en organisatie die hun dagelijks leven wel eens kunnen veranderen. Gezond eten is niet “mission impossible”, zelfs niet met een drukke agenda!

Iedereen weet dat gelukkige medewerkers altijd meer gemotiveerd, positiever en betrokken zijn bij hun werk. Maar beseffen we ook dat hun geluk begint bij de voeding? Dat 90% van het welzijnshormoon, serotonine, wordt gereguleerd door onze darmen? Vandaar het belang van het in uitstekende gezondheid houden van ons “tweede brein” door middel van een geschikt dieet!

Als we een drukke, actieve levensstijl leiden, hebben we helaas de neiging om van ons eten de laagste prioriteit te maken. Onze voeding ontleent echter onze vitaliteit, onze concentratie, onze goede lichamelijke en geestelijke gezondheid, ons zelfvertrouwen en onze relaties met anderen.

 

Een workshop over voeding op de werkplek

Wat als u uw werknemers zou helpen gezonder en natuurlijker te leven door een workshop over gezonde voeding in te plannen? Het idee wordt in steeds meer bedrijven werkelijkheid!

Een workshop over gezond eten is een geschenk met impact, dat het dagelijks leven permanent kan veranderen: concrete sleutels om op weg te gaan naar gezondere maaltijden, en zo aan de cirkel van het geluk te beginnen. 

De sleutelwoorden: nee tegen bewerkte industriële voeding, ja tegen echte, plantaardige en gevarieerde voeding en verantwoord inkopen. Resultaat: alleen maar goed voor de gezondheid en die van de planeet!

 

In het tijdperk van telewerken …

De voedingsworkshops krijgen de vorm van een webinar of een reeks video’s, die medewerkers de nodige aanzet geven om toe te werken naar een gezonder en natuurlijker voedingspatroon. Ze ontvangen praktische fiches die hen helpen bij het organiseren en supereenvoudige recepten, kortom een kans om ondanks een drukke agenda gemakkelijk veranderingen in hun dagelijks leven door te voeren.

De voedingsworkshops zijn erg populair bij medewerkers: gezond eten wordt een echt gespreksonderwerp; het verenigt!

 

De voordelen?

  • Betere energie, betere immuniteit
  • Een positieve stemming, goed moreel, minder stress
  • Een onfeilbaar concentratievermogen
  • “Best practices” voor uzelf en uw gezin, maar ook voor de planeet
  • Een informatief, verenigend geschenk dat tot discussie leidt

 

Wat als deze positieve versnelling begon op de werkplek?

Verschillende grote, middelgrote en kleine bedrijven hebben de sprong gewaagd en beroep gedaan op Green Coach Nutrition: GSK, AXA Partners, Carmeuse, Interparking, HMS Networks, Phicap, Multiburo, Green Pepper Agency, Carré Associates, Mountainview enz.

 

Over de auteur

Myriam Kamouh

Myriam Kamouh, voedingscoach, gecertificeerd in nutritherapie

en oprichtster van Green Coach Nutrition

BECI Community 20 oktober 2020
Deel deze post
Archiveren