BDO is eerste klimaatneutrale consultancykantoor van België

3 oktober 2019 door
BECI Community

In samenwerking met CO2logic, een adviesbureau gespecialiseerd in de berekening, vermindering en compensatie van CO2-uitstoot, stelde BDO België een ambitieus actieplan op om een klimaatneutrale organisatie te worden. Zij is van plan om tegen 2020 een hele resem maatregelen uit te voeren. Onder andere: de aankoop van 100% hernieuwbare energie, een strenger beleid voor vliegreizen, de organisatie van eco-driving-cursussen voor het personeel enz.

Tegen 2025 wil BDO 25% telewerken en 25% elektrische voertuigen bereiken. Een kwart van de werknemers zal gebruik maken van een onlangs gecreëerd mobiliteitsbudget. Het bedrijf wil zelfs de vermindering van zijn CO2-uitstoot omzetten in een te bereiken doelstelling voor de collectieve bonus aan zijn werknemers. Tegen 2030 zal minstens de helft van de kantoren van het bedrijf passief zijn en zal het wagenpark voor 50% uit elektrische voertuigen bestaan.

“BDO lanceerde het Vaigo-platform, dat het gebruik van alternatieve transportmiddelen vergemakkelijkt. Inzake infrastructuur kiest BDO nu voor LED-verlichting en er werden reeds fotovoltaïsche panelen geïnstalleerd op één van de vestigingen. Andere maatregelen, zoals het gebruik van herbruikbare bekers en gerecycled papier, hebben de uitstoot nog verder verminderd”, legt Jan Janssen, projectleider bij CO2logic, uit.

Ghana

Zolang BDO zijn interne emissies nog niet volledig heeft geëlimineerd, compenseert het bedrijf die met steun aan een project in Ghana dat de ontbossing van het regenwoud bestrijdt. BDO België is daarmee het eerste klimaatneutrale adviesbureau in België. Als erkenning voor deze inspanningen heeft het bedrijf het ‘CO2-neutral’ label gekregen, gevalideerd door het controle- en certificatiebedrijf Vinçotte en toegekend door CO2logic.

“We willen onze ecologische voetafdruk per werknemer met 10% verminderen tegen 2020 en met 50% tegen 2030. Zo leveren we onze bijdrage aan de ambities die in het Akkoord van Parijs zijn vastgelegd”, besluit Fabrice Grognard, partner bij BDO België.

Informatie: www.bdo.be

BECI Community 3 oktober 2019
Deel deze post
Archiveren