Geniet van hogere inkomsten uit groenestroomcertificaten

12 juni 2020 door
BECI Community

1 op 5 bedrijven produceert zelf al groene energie, driekwart daarvan kiest voor zonnepanelen. Dat is geen verassing gezien u met de installatie van zonnepanelen meteen kan besparen op uw energiefactuur, terwijl u tegelijk de duurzame ambities van uw onderneming en regio ondersteunt. Toch doet u door de daling in toegekende groene stroomcertificaten in Brussel vanaf 2021 voordeel bij om dit jaar nog zonnepanelen te plaatsen voor uw zaak of thuiskantoor.

Instaleer zonnepanelen voor 1 januari 2021 en behoud tot 17% meer groenestroomcertificaten

Brussels Hoofdstedelijk Gewest is de enige regio die nog groene stroomcertificaten toekent voor zonnepaneelinstallaties met een vermogen lager dan 10WP. Voorlopig verandert er niets aan het systeem van groenestroomcertificaten in Brussel. Wat wel verandert, is het aantal certificaten dat zal worden toegekend. Zo is voorzien om de toekenningsgraad van de certificaten af te bouwen vanaf 1 januari 2021. Vanaf dan zal het aantal certificaten dat wordt toegekend met 17% verlaagd worden. Installeert u dit jaar nog zonnepanelen dan geniet u dus niet enkel van de energiebesparing maar kan u bijkomend profiteren van hogere inkomsten uit de verkoop van groenestroomcertificaten.

Weten hoeveel uw zaak kan besparen, doe de berekening

Bereken met onze calculator in 3 minuten hoeveel u kan besparen met de installatie van zonnepanelen en krijg meteen een schatting van de kostprijs van een installatie op maat van de energiebehoefte van uw zaak of thuiskantoor. Wenst u liever niet zelf de investering te dragen dan is het in meeste gevallen zelfs mogelijk om gratis zonnepanelen te plaatsen in ruil voor de opbrengst van de groenestroomcertificaten. Zo blijft u besparen op uw energiefactuur en staat u niet in voor het onderhoud van de zonnepanelen. Maak een afspraak met een expert en ga na wat voor u mogelijk is.

Druk verder de financiële kostprijs van uw zonnepanelen met de investeringsaftrek

Als bedrijf of zelfstandige geniet u na de installatie van zonnepanelen voor uw zaak of thuiskantoor van een fiscaal voordeel: de verhoogde investeringsaftrek. Dankzij de verhoogde investeringsaftrek heeft u de mogelijkheid om 13,5% van de aankoopwaarde van uw zonnepanelen af te trekken van uw belastbare winst. De toepassing resulteert in een daling van uw verschuldigde personen- of vennootschapsbelasting. Hierdoor daalt de effectieve financiële kostprijs van de investering in zonnepanelen op het dak van uw zaak of thuiskantoor.

Is uw winst in de investeringsmarge niet hoog genoeg om het bedrag volledig af te trekken? Dan draag u dit over op de winst van de komende fiscale periode. Bovendien wordt de kostprijs van de investering doorheen de jaren verder gedrukt, doordat u de afschrijving op dit actiefbestanddeel jaarlijks als kosten kan inbrengen.

 

Newsletter Green

  • Blijf altijd op de hoogte, schrijf je in voor de nieuwsbrief Green van Beci (gratis)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
in ESG
BECI Community 12 juni 2020
Deel deze post
TAGS 
Archiveren