Neem het voortouw in de economische transitie van Brussel. Doe mee aan de Shifting Economy Week 2023

7 juni 2023 door
BECI Community

17-23 november 2023 – Overal in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Na het succes van 2022, met meer dan 1.500 deelnemers en 60 georganiseerde evenementen, keert de Shifting Economy Week terug in de herfst van 2023.

Eens te meer brengt de week de Brusselse economische actoren samen om verder te gaan met de ontwikkeling van een economie die een antwoord kan bieden op de huidige en toekomstige ecologische en sociale uitdagingen.

Een nieuw format, nieuwe thema’s, nieuwe activiteiten … Voor deze derde editie vindt de Shifting Economy Week zichzelf opnieuw uit, met behoud van datgene wat al sinds 2021 de kern ervan uitmaakt: alle actoren van de gewestelijke transitie erbij betrekken!

Het doel? De ondernemingen en de projecten die elke dag weer concreet aan de slag gaan met de economische transitie in Brussel in de spotlights zetten en tonen dat die transitie naast uitdagingen ook heel wat opportuniteiten met zich meebrengt.

Dit jaar wordt de Shifting Economy Week georganiseerd in samenwerking met de bedrijfsverenigingen UNIZO, UCM en Beci.

 

 

Op het programma

De Shifting Economy Week staat dit jaar in het teken van ecologische en sociale voorbeeldigheid. Ze loopt vier dagen lang:

17/11: Dag van het ondernemerschap in samenwerking met UCM, UNIZO en BECI
20/11: Themadag ‘Handelzaken en duurzame voeding’
21/11: Themadag ‘Circulaire economie’
22/11: Themadag ‘Sociaal en solidair ondernemerschap’
23/11: Slotdag

Tijdens de slotdag komt de transitie op een transversale manier aan bod. De gelegenheid bij uitstek om banden te smeden tussen de verschillende sectoren, met verschillende economische actoren en tussen de uiteenlopende thema’s van Shifting Economy.

 

 

Oproep voor bijdragen

Behoort uw organisatie of uw project tot de sector van de handel, de duurzame voeding, de circulaire economie of het sociaal en solidair ondernemerschap? Word partner van de week door een bedrijfsbezoek, een infosessie, een workshop of een afterwork te organiseren tijdens de themadagen!

Wilt u een evenement organiseren maar past het niet binnen het opgelegde kader van de themadagen? Ook dan is uw bijdrage welkom! Als uw evenement geselecteerd wordt, voegen we het toe aan een van de dagen van de week. Het kan eventueel gepland worden tijdens de slotdag op 23/11, die de mogelijkheid biedt om de transitie algemener en transversaler aan bod te laten komen, en waarbij er uiteenlopende partnerevenementen in verschillende formats plaatsvinden (workshops, inspirerende ontmoetingen, co-solving, bezoeken, beurzen, enz.).

Om de impact te vergroten zou de Shifting Economy Week ook sterker willen inzetten op samenwerkingen door voor de organisatie van evenementen tijdens de week synergieën tussen actoren aan te moedigen. In september wordt voor alle geselecteerde bijdragen een sessie georganiseerd waarbij potentiële partners elkaar kunnen ontmoeten en hun krachten kunnen bundelen.

 

 

Interesse? Dien vanaf nu uw bijdragevoorstel in:

Controleer of u voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen
Laat uw interesse blijken door het formulier in te vullen voor 15 juni. 

 

> Reglement <

 

in ESG
BECI Community 7 juni 2023
Deel deze post
TAGS 
Archiveren