5 vergissingen die uw reis kunnen vergallen

12 november 2018 door
BECI Community

[Coproductie] Of u nu reist voor zaken of gewoon voor uw plezier, u wenst ongetwijfeld elke vorm van stress en onaangename verrassingen te vermijden tijdens uw reis. Welnu, opdat u uw vlucht niet zou missen of u zich niet zou vergissen van hotel, volgen hierbij 5 professionele tips:

 

Ga niet lichtzinnig om met uw vliegtuigticket: indien u beslist een deel van het vliegtuigticket, op uw naam, niet te gebruiken, wordt de rest van de reis automatisch geannuleerd.

 

Een voorbeeld? Om terug te keren van Quebec naar Brussel, met een verbinding in Montreal, besluit een reiziger het gedeelte tussen Quebec en Montreal over te slaan en via de weg af te leggen zonder het reisbureau of de luchtvaartmaatschappij te verwittigen. Gevolg: bij aankomst in Montreal verneemt hij dat de vlucht naar Brussel is geannuleerd omdat hij de vlucht Quebec – Montreal heeft “gemist”.

 

Vermeld altijd uw correcte naam en voornaam/namen: d.w.z. de officiële (voor)namen vermeld op het reisdocument dat u meeneemt, paspoort of identiteitskaart. Geen afkortingen, geen bijnamen!

 

Een voorbeeld? Ja, het is leuk om een reservatie te maken met de naam Stromae maar als Paul Van Haver verschijnt bij het boarden van de vlucht, zal hij niet kunnen instappen. En als je Elisabeth heet maar op je ticket staat Lisa of Beth of nog iets anders, wel, dan zal je ook blijven staan…

 

Controleer altijd de juiste data en de juiste bestemming(en) van reisdocumenten uitgegeven op uw naam: lijkt evident, niet? Nochtans..

 

Een voorbeeld? In de VS hebben veel steden in verschillende staten dezelfde naam. Er zijn bv. niet minder dan 26 “Springfields”, inclusief de hoofdstad van Illinois. Erger nog: in Canada zijn er al reizigers, die dachten naar St. John’s te vertrekken in Newfoundland, terecht gekomen in St. John’s, New Brunswick, op 1700 km afstand.

 

Controleer altijd de juiste locatie van uw hotel: want er kunnen meerdere hotels met (ongeveer) dezelfde naam in dezelfde stad zijn

 

Een voorbeeld? Kent u het verschil tussen het Faro Boutique Hotel en het Hotel Faro & Beach Club, beiden gelegen in het centrum van Faro, Portugal? En zo komen sommige klanten al eens terecht bij de verkeerde hotelreceptie..

 

Controleer altijd de geldigheid van uw paspoort of identiteitskaart voor vertrek: om nog maar te zwijgen over het feit dat, zelfs als uw paspoort nog geldig is op de datum van vertrek, dat niet voldoende is voor het land van bestemming.

 

Een voorbeeld? Sommige landen vereisen een geldigheid van 3 of 6 maanden na uw terugkeer. Dit is bv het geval in de Verenigde Arabische Emiraten. Weet goed: de toegang tot het vliegtuig kan worden geweigerd.

 

Denk vooral niet dat dit alleen maar “anderen” overkomt. Deze 5 vergissingen zijn al begaan door ervaren reizigers. Als professioneel reisagent zijn we ervan overtuigd dat deze tips u zullen helpen onaangename verrassingen te vermijden.

 

Omnia Travel is een “full-service”-kantoor, steunend op drie pijlers: de departementen vakantie- en zakenreizen en de afdeling groepsreizen, incentives en congressen.

 

Chantal Olivier

Branch Manager Omnia Travel

Neem contact op met de auteur: Chantal Olivier

 

BECI Community 12 november 2018
Deel deze post
TAGS 
Archiveren