Covid-19: impact en kansen voor Europese bedrijven

4 juni 2020 door
BECI Community

Interview met EEN China: EU Project Innovation Centre

 

Wat is de impact van de crisis op Europese bedrijven die naar uw land exporteren of in uw land gevestigd zijn?

De communicatie vertraagt veel. Er zijn niet zoveel bedrijven die op zoek zijn naar internationale samenwerking in vergelijking met de situatie vóór de crisis.

Heeft uw land specifieke maatregelen genomen voor de invoer van producten? Zijn er enkele beperkingen of problemen met goede levering, havens, luchthavens?

De vluchten zijn veel minder dan voorheen, het duurt veel langer om het pakket te verzenden.

 

Ontbreken sommige producten?

Volgens wat we weten, nee.

 

Wat zijn de prognoses voor het BBP in 2020 en wat zijn de 3 meest getroffen sectoren?

In China stelde de nationale regering in 2020 geen specifieke doelstellingen voor het bbp vast. Maar het lijdt geen twijfel dat het zal afnemen. Het meest getroffen: toerisme, hotels en restaurants.

 

Wat zijn de maatregelen voor economisch herstel?

Verlaag de belastingdruk. KMO’s aanmoedigen om vouchers te ontwikkelen en te verzenden naar burgers.

 

Welke kansen zouden er zijn voor Europese bedrijven in uw land?

Medische, robotica, online business en bio-security gerelateerde bedrijven zullen een groot potentieel hebben om hun marktaandeel te vergroten.

 

Kunt u beste praktijken of initiatieven van bedrijfsondersteunende organisaties zoals de uwe delen om KMO’s naar economisch herstel te leiden?

We maken maandelijks nieuwsbrieven voor EU- en Chinese bedrijven om de samenwerkingsverzoeken te verspreiden onder China en onze partners in de EU. Door dit te doen, kunnen we de publicatie van bepaalde bedrijven verhogen en hen helpen in contact te komen met de juiste klant om hun bedrijf te ontwikkelen. Door de wereldwijde reisbeperking organiseren we online heel veel matchmaking meetings om bilaterale communicatie te helpen, ook al konden ze elkaar niet ontmoeten.

 

Interview met EEN Japon:Centrum EU-Japan

 

Wat is de impact van de crisis op Europese bedrijven die naar uw land exporteren of in uw land gevestigd zijn?

De impact is meervoudig:vertraging van het verbruik van Europese producten in Japan;vertraging van de verkoop en de bedrijfsontwikkeling in Japan;reisverbod voor European Business People naar Japan;aanpassing aan nieuwe werkmethoden.

 

Heeft uw land specifieke maatregelen genomen voor de invoer van producten?Zijn er enkele beperkingen of problemen met goede levering, havens, luchthavens?

De specifieke maatregelen per product zijn niet bekend.Er is een reisverbod voor European Business People naar Japan.

 

Ontbreken sommige producten?

Maskers;reinigingsmiddelen;desinfecterende producten.

 

Wat zijn de prognoses voor het BBP in 2020 en wat zijn de 3 meest getroffen sectoren?

Economische krimp in Q1 en Q2, gevolgd door uitbreiding, afhankelijk van de impact van COVID-19 tweede golf.Zie https://japantoday.com/category/features/opinions/looking-beyond-may-potential-economic-outcomes-of-the-coronavirus-crisis-in-japan

 

Wat zijn de maatregelen voor economisch herstel?

Subsidies aan particulieren;leningen tegen lage rente voor kmo’s in moeilijkheden.

 

Welke kansen zouden er zijn voor Europese bedrijven in uw land?

Aangezien Japan relatief licht getroffen is door de COVID-19-pandemie, heeft een aantal industrieën zich aangepast aan de veranderingen in de werkmethoden om weer op de normale gang van zaken te komen.Het kansenlandschap voor potentiële nieuwkomers in de EU in Japan is niet fundamenteel veranderd, aangezien Japanse klanten technologie en diensten blijven waarderen met unieke eigenschappen die kunnen bijdragen aan hun huidige waardeketens.De consumptie van uit Europa geïmporteerde voedingsmiddelen en dranken is hopelijk op tijdelijke wijze gedaald en moet weer op gang komen zodra de pandemie onder controle is.

 

Kunt u beste praktijken of initiatieven van bedrijfsondersteunende organisaties zoals de uwe delen om kmo’s naar economisch herstel te leiden?

Onze EEN Market entry matchmaking en partner support events + services voor EU-kmo’s naar Japan zullen doorgaan en zijn aangepast om in virtuele modus te draaien, met de steun van bepaalde Japanse partners, en we willen EU-kmo’s uitnodigen om deel te nemen aan onze 2 virtuele B2B’s die gepland zijn voor het najaar van 2020, op het gebied van Biotechnologie en IoT, met nog eens 4 evenementen vanaf begin 2021 in de Food, Circular Economy, Digital Economy en Space Industrie.Aanmeldings- en registratieinformatie over onze evenementen is te vinden op deze site.

 

BECI Community 4 juni 2020
Deel deze post
TAGS 
Archiveren