Wat is de beste intellectuele-eigendomsstrategie voor Zuidoost-Azië?

18 december 2023 door
BECI Community

Steeds meer bedrijven zijn actief in internationale omgevingen. Bij het uitbreiden naar nieuwe markten is het van essentieel belang om te overwegen om uw activa te beschermen, met name uw intellectuele-eigendomsrechten (zoals octrooien, handelsmerken, ontwerpen, auteursrechten, enz.).

Een sterke IP-strategie zal KMO’s helpen om te internationaliseren in opkomende markten.

De South East Asia IP SME Helpdesk ondersteunt kleine en middelgrote ondernemingen in de Europese Unie (EU) om hun intellectuele-eigendomsrechten in of met betrekking tot Zuidoost-Aziatische landen te beschermen en af te dwingen door het verstrekken van gratis informatie en diensten.

Zuidoost-Azië is een veelbelovende bestemming voor het Europese KMO. Zuidoost-Azië bestaat uit 10 landen die open beleid volgen bij het omgaan met internationale bedrijven en actieve prikkels bieden om buitenlandse investeringen aan te trekken. In 2021 bedroeg de totale bevolking van alle ASEAN-staten naar schatting 666.19 miljoen inwoners en in 2022 bedroeg het geschatte totale BNP van alle ASEAN-staten ongeveer 3,63 biljoen dollars, een aanzienlijke toename ten opzichte van de voorgaande jaren. Het BNP van de ASEAN-regio stijgt al een paar jaar, als gevolg van de bloeiende economie van de regio.

Steeds meer KMO’s zijn bereid om zaken te doen in of met Zuidoost-Azië — de derde grootste handelspartner van de EU buiten Europa (na China en de VS) met meer dan 271,8 miljard EUR aan goederenhandel in 2022.

De taal- en culturele verschillen en de complexe regelgeving van de regio vormen echter vaak een uitdaging. Als het gaat om intellectuele eigendom, heeft elk van de 10 landen in Zuidoost-Azië zijn eigen praktische regels en voorschriften om de complexe IP-omgeving te regelen. Dat is veel wetgeving om te begrijpen en te navigeren!

Gratis en vertrouwelijke bijstand voor KMO’s om hun intellectuele eigendom in Zuidoost-Azië te beschermen

De South East Asia IP SME Helpdesk is er om u uw activa te beschermen en verder te bouwen voordat u naar Zuidoost-Azië gaat — of zelfs als u er al bent.

De diensten van de helpdesk omvatten:

• De mogelijkheid van op maat gemaakte opleidingssessies van een regionale IP-deskundige;
• Onlinemateriaal om kmo’s bewust te maken van IP-kwesties in deze landen
• Een gratis en vertrouwelijke helplinedienst over IP in Zuidoost-Azië — vragen worden binnen drie dagen beantwoord door de IP-deskundigen van de helpdesk;
KMO’s kunnen ook een 1 op 1 consult boeken met onze IP Business Advisor om:
• begrijpen wat IP is, hoe u uw assets kunt beschermen, waarom IP een cruciaal onderdeel van uw internationaliseringsproces zou moeten zijn en welke voordelen het kan bieden;
• meer informatie over het specifieke IP-landschap van elk land in Zuidoost-Azië;
• verhelder eventuele twijfels die je hebt.

Het 1 tot 1 consult is, net als al onze diensten, helemaal GRATIS!
➤ Boek hier

BECI en haar adviseurs van Enterprise Europe Brussels ondersteunen u bij uw benadering van deze Zuidoost-Aziatische markten door middel van informatie en advies over lokale regelgeving, markttoegang en verbinding met lokale bedrijven. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over uw behoeften.

 

Over de auteur

Jean-Philippe Mergen, Enterprise Europe Network Brussels BECI

 

BECI Community 18 december 2023
Deel deze post
Archiveren