Brokerage events: B2B-ontmoetingen op maat

24 januari 2018 door
BECI Community

Professionele beurzen zijn ideale gelegenheden om klanten, prospects en potentiële partners te ontmoeten. Maar er is meer: de brokerage events in de marge van deze internationale beurzen bieden u de kans om uw zakelijke ontmoetingen beter te bepalen en te optimaliseren.

Internationale prospects identificeren en ze in individuele bijeenkomsten ontmoeten betekent voor de meeste bedrijven een grote uitdaging. Beurzen blijven weliswaar de meest effectieve manier om bedrijven in zijn sector te ontmoeten, maar het model vertoont toch beperkingen. Om zichtbaar te zijn moet de onderneming een stand boeken, wat voor een KMO vaak (zeer) hoge kosten met zich meebrengt, ook al kent het Brusselse Gewest subsidies toe. Hetzelfde probleem geldt voor de prospects, die niet per se een stand bezetten. En of u nu een bezoeker of exposant bent: (andere) bezoekers identificeren is niet mogelijk. Kortom, de beste en meest nuttige contactpersonen voor uw bedrijf kunnen ook daar wel degelijk aan uw neus voorbijgaan.

Dit is waar de brokerage events van Enterprise Europe Network (EEN) hun toegevoegde waarde bewijzen. Waar gaat het om? Gepersonaliseerde zakelijke bijeenkomsten die meestal gehouden worden op grote internationale beurzen in Europa en daarbuiten. Deelnemen biedt u de kans om bedrijven te bereiken die de beurs bezoeken, een aantal van hen te selecteren en binnen een bepaalde tijd te ontmoeten, het potentieel van uw product of dienst te testen door deze aan prospects te presenteren en uw zichtbaarheid op het evenement te vergroten.

Op de meeste beurzen gaan deze brokerage events in een speciale ruimte door, waar afspraken van 30 minuten over een of twee dagen gepland zijn. Voorafgaand aan het evenement plaatst elke onderneming zijn profiel op de website van het evenement en beschrijft haar activiteiten en samenwerkingsvoorstellen (aanbod en/of vraag). Het brokerage event staat open voor exposanten en bezoekers. Wanneer de inschrijvingen afgesloten zijn kan elke deelnemer afspraken maken met de bedrijven waarop hij zich heeft gericht. Iedereen heeft de mogelijkheid om een afspraak al dan niet te aanvaarden. Zodra deze bevestigd zijn, ontvangt elke deelnemer vooraf zijn programma.

De sleutel: een goede voorbereiding

“Kijk uit voor de eerste indruk, hij is de goede,” zei Talleyrand. Een eerste contact omzetten in een mogelijke samenwerking vergt een goede voorbereiding. Neem de tijd om uw profiel zorgvuldig te schrijven, waarbij u uw activiteit, de samenwerking en het type partner dat u zoekt duidelijk toelicht. Kijk regelmatig naar de deelnemerslijst die elke dag langer wordt. Beci begeleidt u ook om uw aandacht te vestigen op profielen die overeenkomen met uw doelgroep.

Nadat uw afspraken zijn vastgelegd bereidt u die voor door dieper in te gaan op het profiel van uw contacten. Bereid ook de pitch van uw onderneming voor en wat u aanbiedt of zoekt, met de nadruk op uw concurrentievoordelen. En vergeet niet om uw contacten na het evenement op te volgen.

 

 

BECI Community 24 januari 2018
Deel deze post
TAGS 
Archiveren