Vervoer van goederen van de Europese Unie naar het Verenigd Koninkrijk

18 mei 2022 door
BECI Community

Deze informatie is bedoeld voor vervoerders, tussenpersonen en chauffeurs die goederen van de Europese Unie naar Groot-Brittannië vervoeren.

Sinds 1 januari 2022 worden volledige douanecontroles uitgevoerd op alle goederen die tussen de EU en Groot-Brittannië worden vervoerd. Het Goods Vehicle Movement Service (GVMS) systeem is ontworpen om snel en efficiënt verkeer van goederen mogelijk te maken en wordt gebruikt door veel Britse havens. Als u niet bent geregistreerd en probeert goederen te vervoeren via een GVMS-haven, kunt u niet langer:

• Aan boord van de veerboot of shuttle,
• de grens tussen de EU en het VK overschrijden,
• maak uw goederen vrij. Zie voor meer informatie welke poorten de GVMS-service gebruiken: Lijst van havens die gebruikmaken van de Goods Vehicle Movement Service — GOV.UK List of ports using the Goods Vehicle Movement Service – GOV.UK (www.gov.uk)
Om gebruik te maken van de Freight Vehicle Movement Service (GVMS), moet u:
• Ontvang een EORI-nummer dat begint met de letters „GB” van GOV.UK/EORI GOV.UK/eori
• Maak online een UK Government Gateway-account aan en registreer u bij GVMS met uw EORI-nummer
• Zorg ervoor dat de bestuurder toegang heeft tot de gratis tool GVMS drivers’ service.

U vindt op de volgende link de stappen die moeten worden gevolgd om uw goederen volgens de geldende regels te kunnen wissen.

Voor tijdelijke uitvoer — ATA carnets

De Goods Vehicle Movement Service (GVMS) : alle vervoerders die het VK binnenkomen of verlaten, via welke haven dan ook, moeten zich bij deze dienst laten registreren om hun goederen door de douane te laten inklaren. Het ATA-carnetnummer moet worden ingevuld in het veld “Aangiftereferentie” van de GVMS-aangifte. Dit veld is alleen vereist voor voertuigen die gebruik maken van de vrachtstrook (d.w.z. vrachtwagens van meer dan 7.5t, enz.) en moet worden ingevuld voor zowel lege als volle voertuigen. Voertuigen op de passagiersstrook (d.w.z. personenauto’s en kleine bestelwagens) behoeven GEEN GVMS-verklaring.

Neem contact op met onze BECI-adviseurs als u een ATA-carnet nodig heeft.

 

BECI Community 18 mei 2022
Deel deze post
TAGS 
Archiveren