Diagnostiek Woon-werkverplaatsingen en actualisatie bedrijfsvervoerplanpen uitgesteld naar 2021

23 juni 2020 door
BECI Community

De COVID-19 crisis heeft nog steeds een aanzienlijke invloed op onze werk- en mobiliteitsgewoonten. Daarom heeft de Federale regering beslsoten de Federale diagnostiek voor woon-werkerplaatsingen met 1 jaar uit te stellen. De Brusselse regering besloot in navolging hiervan het opstellen van het bedrijfsvervoerplan uit te stellen naar 2021. Brussel Leefmilieu laat weten dat het opstellen van het bedrijfsvervoerplan verplaatst wordt naar 30 juni 2021 (in plaats van 30 juni 2020) en de nieuwe deadline voor het indienen van het plan 31 januari 2022 (in plaats van 31 januari 2021).

In de huidige situatie een mobiliteitsenquête afnemen bij werknemers zou immers een vertekend beeld geven van de realiteit en zou bijgevolg geen goede basis vormen om de impact van het vervoerplan van de voorbije jaren te evalueren en om nieuwe doelstellingen te formuleren voor de komende jaren.

De huidige cyclus wordt dus verlengd met één jaar, waarna een nieuwe cyclus zal starten van 3 jaar. Hierdoor kunnen de bedrijven die al een vervoerplan hadden opgesteld, de focus leggen op het uitvoeren van hun actieplan in deze nieuwe mobiliteitscontext : lessen trekken uit het veralgemeende telewerk, extra inzetten op actieve mobiliteit, juiste informatie geven over het gebruik van het openbaar vervoer, …

Ter herinnering: Indien uw bedrijf (openbaar of privé), meer dan 100 werknemers tewerkstelt op eenzelfde site in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, bent u wettelijk verplicht om, om de drie jaar, een bedrijfsvervoerplan (BVP) op te stellen en een aantal verplichte maatregelen in te voeren.

Bron: Brussel Leefmilieu

 

Newsletter Mobilité

  • Soyez toujours informés, abonnez-vous à notre Newsletter Mobilité

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
BECI Community 23 juni 2020
Deel deze post
TAGS 
Archiveren