Europcar Mobility Group, wereldwijde aanbieder van mobiliteitsoplossingen

29 augustus 2018 door
BECI Community

[PUBLIREPORTAGE]

De Europcar groep, al meer dan 60 jaar specialist in autoverhuur, positioneert zich vandaag als een wereldwijde leverancier van mobiliteitsoplossingen voor zowel particulieren als bedrijven. Onder de nieuwe naam Europcar Mobility Group biedt het bedrijf voortaan de nieuwe diensten Scooty (gedeelde elektrische scooters in free floating in Brussel en Antwerpen) en Ubeeqo, een station-based autodelingssysteem in Brussel.

Europcar Mobility Group wil zich meer dan ooit profileren als een internationale leider in de mobiliteitssector en eindgebruikers een alternatief bieden voor autobezit. De Groep bestrijkt nu drie marktsegmenten: premium met Europcar, value for money met InterRent en low-cost met Goldcar. Deze differentiatie stelt ons in staat beter in te spelen op de behoeften van onze klanten.

Europcar Mobility Group is de Europese marktleider voor de verhuur van auto’s en bedrijfsvoertuigen. In België heeft de Group een marktaandeel van 45%, een totaal wagenpark van 7.500 voertuigen (6.800 wagens en 700 bedrijfsvoertuigen), 120 werknemers in dienst en 26 vestigingen over het hele land.

Het nieuwe aanbod van de New Mobility BU bestaat uit vier activiteiten: gedeelde voertuigen, carpooling, multimodaal platform (meestal een mobiele app voor de verplaatsingen van passagiers) en ride hailing (een persoon die een auto aanroept en onmiddellijk naar zijn bestemming wordt gebracht, waarbij het tarief afhangt van tijd en afstand – een chauffeursdienst bv.). Europcar Mobility Group ontwikkelde een temporele benadering van de mobiliteit in Brussel, d.w.z. een oplossing voor elke duur, aangepast aan de behoeften van de klanten en die kan worden geleverd binnen een periode tussen één minuut en één dag in stedelijke modus.

Eén minuut (0,25 euro) met Scooty, de selfservice elektrische scooter beschikbaar in Brussel en Antwerpen met een vloot van bijna 400 scooters. Dankzij een app beschikt u over een scooter in drie stappen (inloggen, vinden en rijden). Scooty is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.

Eén uur met Ubeeqo, de autodeelformule aangeboden in Brussel en in andere Europese steden. In Brussel zijn meer dan 100 wagens beschikbaar in meer dan 60 stations.

Eén dag bij Europcar, met een minimumhuur van 24 uur … of op middellange en lange termijn.

Het aanbod van Europcar Mobility Group houdt echter nog meer in. In samenwerking met Modalizy biedt de Groep de Europcar Mobility Pass, voor een directe toegang tot mobiliteitsdiensten in heel België en 14 andere Europese landen. Met deze intelligente mobiliteitsoplossing beheert u uw zakelijk verplaatsingen in een handomdraai en bespaart u tijd voor wat echt belangrijk is. In de praktijk geeft deze kaart u toegang tot het openbaar vervoer (MIVB, NMBS, De Lijn, Tec, Thalys), taxi’s, parkeren, fietsverhuur, carpoolen, VTC (personenwagen met chauffeur) en zelfs gedeelde kantoorruimte. De Europcar Mobility Pass betaalt alle kosten, die aan het einde van de maand worden gefactureerd aan het bedrijf, dat ook de BTW terugvordert. Een ander voorbeeld is Europcar Refill, een hybride kaart waarmee u in meer dan 1700 stations in België tankt, maar ook een hybride of elektrisch voertuig oplaadt.

En ten slotte breidt Europcar zijn gamma oplossingen voortdurend uit door nieuwe partnerschappen met verscheidene spelers op het gebied van mobiliteit. Deze oplossingen vindt u ons bureau in de Europese wijk te Etterbeek, een ware ‘show-case’ van onze mobiliteitsformules. U kunt er terecht om er een E-Twow elektrische step te huren, die zij in samenwerking met Electroad aanbieden. Het bureau dient ook als relais voor Troty steps, en voor Hytchers, dat een collaboratief bezorgsysteem voor kleine pakjes aanbiedt.

 

Info

Europcar Mobility Group

www.europcar.be
www.scootysharing.be
www.ubeeqo.com
www.europcarmobilitypass.be

BECI Community 29 augustus 2018
Deel deze post
TAGS 
Archiveren