Europcar Mobility Group: Mobiliteit, het hart van onze strategie

14 juni 2019 door
BECI Community

Een soepele en duurzame mobiliteit … Wellicht een van de grootste uitdagingen voor de komende jaren. Europcar Mobility Group is zich daar al lang van bewust. Daarom verfijnen we dag in dag uit onze oplossingen voor de mobiliteit van de toekomst.

Het mobiliteitsbudget

Als vooraanstaande speler in de mobiliteit doorheen de wereld, hebben we passende oplossingen ontwikkeld om het hoofd te bieden aan de ecologische en sociale uitdagingen van morgen. In België zal het mobiliteitsbudget alvast een serieuze impact hebben op de manier waarop ondernemingen hun mobiliteit organiseren. Even ter herinnering: elke werkgever zou een dergelijk mobiliteitsbudget kunnen invoeren om belangstellende werknemers de kans te geven om voor een groenere mobiliteit te kiezen.

Dit budget is als volgt gestructureerd:

  • Pijler 1: de werknemer kiest voor een minder vervuilende bedrijfswagen.
  • Pijler 2: de werknemer maakt gebruik van verscheidene duurzame vervoermiddelen (fietsen, steps, elektrische scooters, maar bijvoorbeeld ook car & bike sharing, taxi’s, korte-termijnverhuur).
  • Pijler 3: de werknemer ruilt het eventuele saldo van zijn jaarbudget om in een contant bedrag dat aan een belastingtarief van 38,07% wordt onderworpen.

Aan het belastingtarief van de derde pijler is duidelijk te zien dat de regering deze formule niet zal promoten. Welke oplossingen overwegen wij voor een soepele mobiliteit, rekening houdend met de wettelijke context? Europcar Mobility Group biedt een breed scala aan mogelijkheden voor de tweede pijler. Michaël Xhonneux, Sales & Marketing Director bij Europcar Mobility Group, licht dit toe.

Korte-termijnverhuur van voertuigen

Onze hoofdactiviteit, namelijk de verhuur van voertuigen voor een korte periode (vanaf één dag) is vandaag meer dan ooit een van de betere antwoorden op de mobiliteitsbehoeften van de toekomst. De kern van onze service, waarin wij trouwens een flinke ervaring hebben (Europcar is trouwens in 1949 opgericht), blijkt nu een ideale oplossing te zijn voor de tweede pijler van het mobiliteitsbudget.

Een alternatieve en innoverende mobiliteit

De mobiliteit van de toekomst vergt echter ook andere oplossingen. We hebben dus een ‘mobiliteitslaboratorium’ in het leven geroepen om hier op een efficiënte manier op in te spelen. Met dit hulpmiddel konden wij nieuwe behoeften en trends analyseren. Neem nu Scooty: met deze gedeelde elektrische scooters in zelfbediening spelen we in op andere marktontwikkelingen. Wij beschikken over een vloot van meer dan 500 scooters in Brussel en Antwerpen: een mooie ‘last-mile’-oplossing in steden waar sinds kort een lage emissiezone (LEZ) van kracht is. LEZ vind je vooral in de Europese steden met het drukste verkeer. De scooters bieden een duurzame en groene oplossing. Voor de gebruiker volstaat het om een elektrische scooter te lokaliseren, te boeken en er mee te rijden.

Eveneens in het raam van pijler 2 van het mobiliteitsbudget en de zoektocht naar ‘zachte’ oplossingen voor de mobiliteit lanceerde Europcar Mobility Group onlangs een fietsverhuur- en -aankoopdienst onder de naam Europcar Bikes, in samenwerking met C-Tec. Het gaat hier om elektrische of klassieke fietsen die de groep ter beschikking stelt van ondernemingen waar een fietsplan aan de werknemers wordt aangeboden. Deze dienst is in gans België beschikbaar via een nationaal netwerk van onafhankelijke verkooppunten.

Beheer van de mobiliteit

Naast de bovenvermelde diensten die te maken hebben met het mobiliteitsbudget (pijler 2), ontwikkelde Europcar Mobility Group een allesomvattende oplossing om ditzelfde mobiliteitsbudget integraal te beheren. Met de Europcar Mobility Pass (meerdere formules/kaarten) bieden wij een oplossing waarmee werkgevers het mobiliteitsbudget van hun medewerkers kunnen beheren, aangevuld met een app waarmee de personeelsleden hun eigen mobiliteitsbudget kunnen opvolgen. Maar daar blijft het niet bij: vandaag testen wij de verhuur van elektrische steps in stations. De eerste klanten hebben die gebruikt tijdens een verblijf aan zee of om een aankoop te overwegen. Michaël Xhonneux wijst erop dat Europcar Mobility Group blijft zoeken naar nieuwe en innoverende oplossingen voor de mobiliteit. Het huidige aanbod beantwoordt aan de behoeften van ondernemingen en werknemers die gebruik willen maken van het mobiliteitsbudget. Toch zullen andere nieuwigheden binnenkort de bestaande oplossingen, aanvullen. Denk maar aan parkeerbeheer en carpooling in samenwerking met Commuty. Of bijvoorbeeld ook B2B workshops voor de informatie en opleiding van ondernemingen die de toepassing van zachte mobiliteit overwegen. Mobiliteit is uiteraard in onze genen gegrift.

Europcar Mobility Group

BECI Community 14 juni 2019
Deel deze post
TAGS 
Archiveren