Twee miljoen Brusselaars en pendelaars voorbereiden op de mobiliteit van morgen

29 oktober 2019 door
BECI Community

Multimodaliteit, duurzaamheid en slimme mobiliteit. Drie termen die vandaag het mobiliteitsdebat beheersen maar vaak dode letter blijven. Nieuwe technologieën en het debat rond leefbaarheid en duurzaamheid laten toe een momentum te creeëren om onze mobiliteit te herdenken. Daarom lanceren Beci (Brusselse Kamer van Koophandel) en AG Real Estate in het hart van de voetgangerszone van Brussel, in de Anspach Gallery, een nieuw concept: de Brussels Mobility Store.

 

Hoe benutten we als samenleving het volle potentieel van alle nieuwe mobiliteitsoplossingen? In de Brussels Mobility Store kunnen burgers en bedrijven, gedurende twee maanden, op 1.000 vierkante meter terecht voor al hun vragen over mobiliteit. Op maat gemaakt advies over het mobiliteitsbudget en tegelijk nieuwe vervoersmiddelen testen op een indoor piste? Dat kan in de Brussels Mobility Store!

“BECI wenst met de Brusselse Mobility Store de veelheid aan oplossingen naar voor te schuiven.” stelt Olivier Willocx, CEO Beci. “Mobiliteit speelt onmiddellijk in op de stedelijke economie, heeft invloed op de werkgelegenheid en het welzijn in de stad. In onze jongste barometer blijkt dat 60% vindt dat mobiliteit ook een verantwoordelijkheid is van de werkgever maar dat men soms als werkgever het bos door de bomen niet meer kan zien. Met dit project wenst Beci een versnelling hoger te schakelen naar de overstap naar een duurzame mobiliteit en wil het concrete mobiliteitsoplossingen aanbieden aan de Brusselse bedrijven.” legt Olivier Willocx verder uit.

“Als stadsactor wil AG Real Estate graag meedenken over het formuleren van oplossingen op onze mobiliteitsuitdagingen. Onze toegenomen betrokkenheid in verschillende economische activiteiten in Brussel, engageert ons ertoe om dit soort initiatieven mogelijk te maken. We moedigen burgers aan om een ​​nieuwe benadering van mobiliteit te hanteren en gedeelde, toegankelijke en innovatieve manieren van verplaatsingen te testen,” voegde Serge Fautré, Chief Executive Officer van AG Real Estate, toe.

 

Indoor Testing Piste

Spreken is zilver, testen is goud. In de Mobility Store is er op de eerste verdieping een speciale piste waar mensen steps en elektrische fietsen kunnen uittesten.

De vzw MaestroMobile zal de Mobility Store uitbaten om vragen van bezoekers te beantwoorden. “Burgers en bedrijven zijn een beetje verdwaald in de jungle van mobiliteit”, zegt Xavier Tackoen, president van MaestroMobile, “vandaar het idee om een ​​fysiek contactpunt in het centrum van Brussel te installeren om vragen te beantwoorden de meest uiteenlopende: Welke toepassingen kan ik gebruiken om efficiënt te bewegen? Is een autodeelsysteem voor mij? Hoe kan ik me voorbereiden op de evolutie van de lage emmissiezone of de opkomst van het mobiliteitsbudget in mijn bedrijf?” De informatie zal ook toegankelijk zijn via telefoon, e-mail of Facebook Messenger dankzij de lancering van een Mobiline, een uniek callcenter gewijd aan mobiliteit en gezamenlijk beheerd door Maestromobile en Jeasy.

De Mobility Store gaat open op woensdag 30 oktober 2019. Kom gerust langs op de openingsdag tussen 10u en 12u30. We staan er klaar om op al uw vragen te antwoorden. Een communicatiekit voor de pers is ter beschikking.

Adres: Anspach Gallery, Anspachlaan 24, 1000 Brussel

De Brussels Mobility Store werd mogelijk gemaakt dankzij: AG Real Estate, BECI, Bikeep, Co.Station, Europcar Mobility Group/Scooty, Interparking, Jeasy, Lab Box/Poppy, Leaseplan, NMBS/SNCB, Maestromobile, Pasha Parking, Spacious Agency, Seed Factory Vias en XRintelligence.

 

 

BECI Community 29 oktober 2019
Deel deze post
Archiveren