Generaal Jacqueslaan: ondernemers vertrekken met de noorderzon

12 juni 2018 door
BECI Community

Na 24 jaar activiteit geeft een traiteur er de brui aan. Hij is een slachtoffer van slecht geplande en eindeloos aanslepende werkzaamheden aan de openbare weg.

Het slechte nieuws begon meer dan twee jaar geleden, met het afsluiten van de Adolf Buyllaan. “Vooral de willekeur en de onvoorspelbaarheid van deze werken hebben catastrofale gevolgen”, vertelt deze handelaar. Hij is bitter teleurgesteld door de onverschilligheid van de gewestelijke en gemeentelijke overheden ten aanzien van zijn activiteit.

Met de ingrijpende werkzaamheden op de Generaal Jacqueslaan verdwenen ook al de klanten die vroeger met de wagen langskwamen. Een harde klap. En bovendien zag deze lang gevestigde traiteur doorheen de jaren een hele resem sandwichzaken en snackbars in de buurt opengaan. “Zoiets kan toch niet”, vindt hij. “De commerciële verscheidenheid van vroeger is verdwenen. En in de plaats daarvan gaf de gemeente haar goedkeuring op deze vorm van genadeloze concurrentie. Het resultaat? Iedereen gaat hieraan kapot: zowel de nieuwkomers die financieel zwak staan en na enkele maanden weer dicht gaan, als wel gevestigde zaken waarvan de omzet zware klappen incasseert.”

Of de gemeente en/of het Gewest iets doen om ondernemers te helpen die door de werkzaamheden worden gewurgd? Nee, helemaal niets. Heel spijtig. Hiermee vertrekt een traiteur die schitterende producten aanbood. Hij gaat nu op zoek naar een meer stabiele omgeving, die ook wat respect kan opbrengen voor zijn werk.

Wil ook u getuigen van een verbijsterende situatie of een onrechtvaardige beslissing in uw carrière als ondernemer? Contacteer ons via press@beci.be of geef een seintje aan de redactie: 02 643 78 44.

BECI Community 12 juni 2018
Deel deze post
Archiveren