HST: Slow travel aan hoge snelheid

27 september 2019 door
BECI Community

De tijd nemen. Dit is één van de voordelen van slow travel,  een nieuwe manier om langzamer te reizen. Neem de tijd om te genieten van de lokale cultuur, de unieke bezienswaardigheden van de regio, het ritme van de natuur,.. Reizigers maken meer en meer gebruik van deze nieuwe trend waarbij ze kiezen voor reizen met de trein. De trajecttijd van de rode hogesnelheidstreinen van Thalys vanuit Brussel naar Parijs bedraagt slechts 1.22 u., naar Keulen 1.47 u. en naar Amsterdam 1.51 u.. Je reis begint al op de trein.

Beter reizen

Zelfs voordat je aankomt op je bestemming, brengt de trein je al in een ‘slow’ gemoedstoestand. Terwijl je wegzakt in de comfortabele stoelen van Thalys, word je als reiziger naar je bestemming vervoerd zonder je zorgen te maken over de route, files en pauzes onderweg. Het passerende landschap wanneer je uit het raam kijkt brengt je een moment van bezinning. De tijd nemen om wat gas terug te nemen, zelfs wanneer de trein met 300 km/uur op weg is naar zijn bestemming, ook dat is slow travel.

Het is een weloverwogen keuze om met Thalys te reizen. Thalys onderscheidt zich, naast het reeds aangehaalde comfort en de snelheid, van andere vervoersmiddelen door hun beperkte CO2-uitstoot. Het vliegtuig, de auto of de boot verbruiken enorm veel brandstof. Slow travel doet je nadenken over je ecologische voetafdruk op onze planeet. Thalys streeft ernaar om een zo min mogelijke impact op het milieu te hebben en tegelijk een kwaliteitsreis aan een voordelige prijs te garanderen mede dankzij de services aan boord zoals de bagageruimte, de bar en individuele stopcontacten.

 

Slim reizen

Kiezen voor slow travel staat niet altijd gelijk aan korte afstanden. Thalys brengt je makkelijk naar Frankrijk, Duitsland en Nederland. Tijdens de zomer reist de Thalys Zon naar het zuiden van Frankrijk en naar Bordeaux en tijdens de winter brengt de Thalys Sneeuw je vanuit België rechtstreeks naar de Franse Alpen. Hierdoor heb je alle tijd die je nodig hebt om ten volle van je bestemming te genieten.

 

 

Tickets kunnen geboekt worden via Thalys.com, de Thalys-app of reisbureaus.

 

BECI Community 27 september 2019
Deel deze post
TAGS 
Archiveren