Met de gedeelde fiets op weg naar een veilige terugkeer naar de werkplek?

23 juni 2020 door
BECI Community

Met de versoepeling van de COVID-19 maatregelen lijkt de fiets een populair vervoersmiddel. Gedeelde elektrische fietsen zijn geen uitzondering op deze trend. Het Brusselse bedrijf Billy heeft sinds het begin van de gezondheidscrisis het gebruik van haar gedeelde elektrische fietsen verviervoudigd. We kregen de gelegenheid om enkele vragen te stellen aan Pierre de Schaetzen, CEO van Billy Bike.

 

Hoe verklaar je deze plotselinge toename van het gebruik van jullie fietsen?

“Er zijn verschillende factoren die dit kunnen verklaren. Zodra de inperkingsmaatregelen waren aangekondigd, zagen we enerzijds een toename van het aantal gebruikers en anderzijds een toename van het aantal reizen dat door onze gebruikers werd gemaakt. De angst voor het openbaar vervoer en het zeer beperkte aantal auto’s op straat vormen de ideale setting om met de fiets te reizen. Het zijn niet alleen gedeelde fietsen die zeer succesvol zijn geweest, het fietsen in het algemeen heeft aan populariteit gewonnen. ”

Wordt deze trend bevestigd nu de inperkingsmaatregelen worden versoepeld?

“Inderdaad, de trend zet door en onze gebruikers nemen voortdurend toe. Steeds meer Brusselaars melden zich aan voor onze applicatie. De geleidelijke terugkeer naar het “normale” heeft een positieve invloed op het aantal gemaakte reizen. Mensen komen vaker uit hun huis, of het nu voor werk of andere verplaatsingen is. Daarnaast hebben we steeds meer bedrijven die contact met ons opnemen om alternatieven te bieden aan hun medewerkers om het openbaar vervoer te vermijden en om te vermijden dat de parkeergarages van bedrijven overvol geraken. ”

 

Hoe bieden bedrijven uw diensten aan hun werknemers aan?

“De aanpak verschilt van bedrijf tot bedrijf. Sommigen integreren onze diensten in het cafetariaplan of het mobiliteitsbudget van hun werknemers via platforms zoals Skipr, VAIGO, Modalizy en vele anderen. Het gebruik van deze platforms stelt bedrijven in staat om vragen over facturering, terugvordering van btw, … te vergemakkelijken. Anderen hebben besloten extra budgetten uit het cafetariaplan en het mobiliteitsbudget te besteden voor een meer milieuvriendelijke mobiliteit.”

“Voor bedrijven buiten onze operationele zone proberen we zoveel mogelijk hubs te openen in de buurt van hun kantoren. Ten slotte bieden we verlaagde tarieven aan voor bedrijven die hun werknemers een hoog aantal minuten willen aanbieden. Het is belangrijk op te merken dat Billy-minuten tot 120% aftrekbaar zijn van de belastbare basis. ”

 

Wat is Billy’s visie voor de lange termijn?

“Billy wil de vierde pijler worden van het openbaar vervoer in Brussel. We zijn ervan overtuigd dat de transformatie van mobiliteit ook via bedrijven gaat door alternatieven voor de personenauto aan te bieden. De fiets voldoet aan de eisen die de overheid aan bedrijven stelt. Wij bieden zowel alternatieven voor woon-werkverkeer, maar ook voor zakenreizen. ”

 

 

Newsletter Mobilité

  • Soyez toujours informés, abonnez-vous à notre Newsletter Mobilité

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
BECI Community 23 juni 2020
Deel deze post
TAGS 
Archiveren