Productiestart van de Audi e-tron

3 september 2018 door
BECI Community

[Persbericht]

Audi gaat richting toekomst: vandaag start Audi Brussels de serieproductie van de Audi e-tron. De eerste volledig elektrische SUV van het merk met de vier ringen heeft een voldoende reikwijdte voor alledaags gebruik. Met een laadvermogen tot 150 kW aan een snellaadpaal is hij in 30 minuten klaar voor de volgende grote afstandsrit. Audi stelt de elektrische wagen, voor de eerste keer zonder camouflage, op 17 september tijdens de wereldpremière in San Francisco voor.

Misanorood en klaar voor gebruik op de weg: Peter Kössler, Lid van de Directie en verantwoordelijk voor productie en logistiek bij AUDI AG en Patrick Danau, woordvoerder van het directiecomité van Audi Brussels konden het niet aan zich voorbij laten gaan om de eerste Audi e-tron modellen geluidloos van de productieband te zien rollen. „De Audi e-tron is een echte pionier“, zegt Peter Kössler. „Hij beschikt over innovatieve technologieën zoals virtuele buitenspiegels en combineert de traditionele Audi kwaliteit op gebied van handelingen en dynamiek met technische Vorsprung die veel verder reikt dan de wagen zelf. Onze Brusselse vestiging werd op grote schaal gemoderniseerd voor de productie van deze elektrische wagen.

Audi Brussels is bijkomend de eerste gecertificeerde CO2-neutrale serieproducent in het premium segment wereldwijd.“ Alle processen in de productie en andere activiteiten in de fabriek die emissies genereren, worden ofwel afgedekt met hernieuwbare energieën, ofwel gecompenseerd met milieuprojecten.

„Audi heeft voor de Audi e-tron talrijke competenties zelf ontwikkeld, alsook de batterijtechnologie en de aandrijving van de wagen. De medewerkers hebben de vele productiefases opnieuw bedacht, gepland en omgezet“, zegt Patrick Danau. Stap voor stap heeft de fabriek sinds de zomer van 2016 de carrosseriebouw, de lakafdeling en de montage grootschalig omgebouwd en haar eigen batterijproductie opgebouwd. Autonome transportsystemen vervoeren de batterijen van de elektrische wagen in de juiste volgorde naar de montagelijn. De medewerkers in Brussel hebben meer dan 200.000 trainingsuren specifiek voor de eerste volelektrische Audi achter de rug en zijn dus perfect voorbereid voor de productiestart.

Audi zal de wereldpremière van de Audi e-tron in San Francisco live uitzenden op 17 september om 20u30 lokale tijd (18 september, 5u30 CEST) via www.e-tron.audi.

BECI Community 3 september 2018
Deel deze post
Archiveren