De elektrische shuttles van Up4North: naar een wijk van de toekomst

12 juni 2020 door
BECI Community

Up4North is een collaboratief project dat bestaat uit de grote vastgoedbedrijven (AG Real Estate, Allianz, AXA, Banimmo, Befimmo, Belfius Insurance, Immobel , Anetor en Triuva ) en Engie, die hun krachten hebben gebundeld om de Noordwijk te herdenken. De vereniging wil bijdragen tot de definitie van een toekomstvisie voor deze Brusselse wijk in nauwe samenwerking met alle publieke, private en maatschappelijke actoren.

De mobiliteitstransitie naar een wijk van de toekomst is zowel door Up4north als door de overheid als een van de prioriteiten vooropgesteld: de renovatie van het Noordstation, een herinrichting van het aangrenzende CCN-gebouw, een nieuwe metrolijn, een nieuwe tramlijn en grote assen zoals de Bolivarlaan die zullen worden omgevormd tot assen van zachte mobiliteit, om maar een paar lopende projecten te noemen.

De meer dan 2000 pendelaars die dagelijks gebruik maken van privé shuttles om van het Noordstation naar kantoor en terug te gaan, zijn een stedelijke realiteit in de Noordwijk.

Als onderdeel van een programma om de energie- en mobiliteitstransitie in de Noordwijk te versnellen, is Up4North onlangs begonnen met een analyse om een transitiemodel uit te werken voor dit fenomeen van shuttles.

Dit zou kunnen variëren van het aanbieden van veiligere en gebruiksvriendelijkere voetgangerszones via placemaking, over het vervangen van de private shuttles door elektrische shuttles tot het aanbieden van een openbare dienst waar deze elektrische shuttles de last mile afleggen tussen belangrijke hubs zoals Rogier, het Noordstation, Tour & Taxis en Kanal Pompidou.

 

Up4North treedt op als facilitator om een coalition of the willing te creëren en een businessmodel te definiëren dat gunstig is voor de gebruikers, de wijk en het klimaat.

.

 

 

Sven Lenaerts, projectmanager Up4North:

“de Noordwijk heeft alle potentieel om de wijk van de mobiliteit van de toekomst te worden”.

 

 

 

Contact : Lenaerts.S@Kbs-frb.be 

 

Newsletter Green

  • Blijf altijd op de hoogte, schrijf je in voor de nieuwsbrief Green van Beci (gratis)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
BECI Community 12 juni 2020
Deel deze post
Archiveren