Annick Hernot nieuwe voorzitter van Beci


5 oktober 2022 door
Annick Hernot nieuwe voorzitter van Beci

BECI

Brussel, 5 oktober 2022 – Annick Hernot (Audi Brussels) is de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Beci. De voltallige Raad bekrachtigde zopas haar mandaat. Annick Hernot is Secretaris-Generaal bij Audi Brussels.

Annick Hernot haalt haar Master Rechten aan de KU Leuven en aan de Westfälische Wilhelms-Universität Münster in Duitsland. Later studeert ze Economie aan de Vlekho Business School in Brussel. 

Na haar studies gaat Annick Hernot aan de slag als advocate verbonden aan de Brusselse balie. In 1995 maakt ze de overstap naar het bedrijfsleven. Ze gaat aan de slag als juriste bij Recticel, een grote speler op de markt van polyurethaanindustrie. Eerst op de Belgische hoofdzetel, later in Stockholm, Zweden. In 2014 gaat het richting Audi Brussels, waar ze Head Legal wordt. Zes jaar later, in 2020, neemt ze eveneens de functie van Secretaris-Generaal op.

Annick Hernot: “Het is met heel veel zin en energie dat ik deze uitdaging aan ga en vanuit mijn huidige ervaring wil ik via Beci een positieve impact hebben op de ondernemers in Brussel.” zegt Annick Hernot.

Audi Brussels is met circa 3.000 werknemers één van de grootste private industriële sites in Brussel. De fabriek is sinds 2018 CO2-neutraal en produceert sinds 2018 uitsluitend volledig elektrische auto’s.

Olivier Willocx, CEO van Beci, is dan ook heel blij met de aanstelling van Annick Hernot: “Haar expertise bij Audi Brussels, haar internationale ervaring en netwerk, zijn absolute troeven voor Beci en bijgevolg ook voor het Brussels bedrijfsleven.”

Annick Hernot neemt de fakkel over van aftredend voorzitter Marc Decorte (voormalig CEO Shell Belux, nu bestuurder en C-level adviseur voor verschillende bedrijven). Hij was 5 jaar lang voorzitter van Beci. “Ik zet een punt achter mijn voorzittersschap met wat nostalgie maar eveneens met het oprechte gevoel dat ik het Beci-team heb gewapend met een veerkrachtige strategie en een “oplossings-“ en “toekomstgerichte” houding.” Aldus Marc Decorte.

“Annick is een echte leader die actief luistert en de juiste vragen stelt.” Vult Marc aan. “Zij heeft ons volle vertrouwen en wij zijn dan ook erg blij dat Annick is ingegaan op onze vraag om voorzitter te worden.”

“Dat Annick Hernot als Secretaris-Generaal van Audi Brussels het voorzittersschap van Beci opneemt getuigt eveneens van een groot vertrouwen in onze organisatie en in het economisch, potentieel van het Brussels Gewest.” Voegt Secretaris-Generaal van Beci Jan De Brabanter er aan toe.

Joëlle Evenepoel, Secretaris-Generaal van Beci; “ Het voltallige Beci-team kijkt met dankbaarheid terug op het mandaat van Marc. Hij blijft bovendien actief binnen Beci. De Raad van Bestuur benoemde hem als erevoorzitter.”

Annick Hernot neemt vandaag haar voorzittersfunctie op en zal zich de komende weken inwerken in belangrijke dossiers. “Brussel staat voor heel wat uitdagingen niet in het minst op het vlak van energie, mobiliteit en duurzaamheid. “En daar zet ik mij, samen met Beci, ten volle voor in.” Aldus nog de nieuwe voorzitter.

Perscontacten

Olivier Willocx, CEO Beci
ow@beci.be  ⁄ +32 475 513 158

Filip De Rycke, woordvoerder
fdr@beci.be  ⁄ + 32 498 944 350

Over Beci

Beci (Brussels Enterprises Commerce & Industry) is het partnerschap tussen de Kamer van Koophandel en het Verbond van Ondernemingen in Brussel; twee private VZW’s, beheerd door en voor hun leden, gebaseerd op een interprofessioneel, neutraal en tweetalig model. Beci vertegenwoordigt meer dan 35.000 bedrijven, goed voor twee derde van de Brusselse werkgelegenheid.

Ons adres “Louize500”

Louizalaan 500
1050 Brussel
www.beci.be

 

Annick Hernot nieuwe voorzitter van Beci

BECI 5 oktober 2022
Deel deze post
TAGS 
Archiveren