Betaal uw rekeningen op tijd, de #PlayFair bewustmakingscampagne

18 mei 2020 door
Betaal uw rekeningen op tijd, de #PlayFair bewustmakingscampagne
BECI

Zoals we allemaal weten, heeft de lockdown een enorme impact op de Belgische economie. In deze moeilijke maanden is het heel belangrijk dat u uw rekeningen op tijd betaalt. Helaas kunnen onbetaalde facturen ernstige gevolgen hebben voor kleine bedrijven. BECI lanceert een sensibiliseringscampagne om deze vicieuze cirkel te stoppen!

Waarom is het zo belangrijk om rekeningen op tijd te betalen?

De onbetaalde rekeningen zijn een echte plaag die de Brusselse werkgevers instantie BECI steeds meer zorgen baart. Een opmerking over de factuur, een verkeerd nummer, een te vage betalingstermijn of een niet ontvangen factuur, alle excuses worden gebruikt om dit soort gedrag te rechtvaardigen. Volgens Graydon’s driemaandelijkse studie van 2016 over het B2B-betalingsgedrag in België wordt 10% van de facturen meer dan 90 dagen te laat of gewoonweg niet betaald. Deze vicieuze cirkel is een bedreiging voor kleine bedrijven of leveranciers, wat de werkgevers instantie BECI steeds meer zorgen baart.

Al deze vertragingen zetten de bedrijven onder zware druk. Ze vormen een directe bedreiging voor het voortbestaan van een aantal van hen. Wanneer ze getroffen worden, zijn de bedrijven zelf niet in staat om hun verplichtingen na te komen, wat soms kan leiden tot een faillissement. Vaak is het zo dat hoe kleiner het bedrijf, hoe ernstiger de gevolgen zijn in het geval van rekeningen die niet door de klanten worden nagekomen.

 

#PlayFair, wat betekent dat?

Om dit probleem duidelijk te maken, lanceert BECI een positieve beweging met zijn #PlayFair campagne. #PlayFair is een solidariteitsbeweging die de Belgische burgers aanmoedigt om hun rekeningen te betalen. Door deel te nemen aan de beweging helpt u niet alleen om de economie weer op de rails te krijgen, maar moedigt u ook uw familieleden en vrienden aan om hetzelfde te doen. Zoals de naam van deze campagne al aangeeft kan je door een goede betaler te zijn, door het “goed te spelen” en ook door “goed te betalen”, veel problemen vermijden. (lees ons artikel “3 redenen om uw rekeningen op tijd te betalen”) 

Op deze site vindt u meer uitleg over deze vicieuze cirkel in onze economie, deskundig advies, een lijst om u te helpen uw betalingstermijnen te halen en vele andere artikelen over dit onderwerp. Doe mee met de beweging en maak deel uit van ons #PlayFair-team!

 

“Meer dan ooit moeten respect en solidariteit een rol spelen in de samenleving. De economie en de betalingen moeten binnen ieders mogelijkheden worden uitgevoerd. Betalingen moeten een positieve spiraal vormen. Zo zullen we de economie weer op gang brengen en uit de crisis komen.”

 Olivier Willocx

Betaal uw rekeningen op tijd, de #PlayFair bewustmakingscampagne
BECI 18 mei 2020
Deel deze post
TAGS 
Archiveren