Studio Biskt: “Dankzij onze coach hebben we ons bedrijfsmodel bijgestuurd”

3 april 2019 door
BECI Community

Charlotte en Martin ontmoetten elkaar in La CambreZij studeerde keramiek en hij industrieel design. Als koppel in het dagelijkse leven en op het werk beslisten deze allround millenials om hheden te combineren in Biskthun ontwerp en onderzoekstudio rond keramiek. 

 

Hoe is het met Studio Biskt allemaal begonnen? 

Martin: Wij wilden onze krachten en vaardigheden bundelen om een ontwerp en onderzoekstudio op te richten rond keramische materialen. Wij doen dus aan onderzoek, wij proberen industriële processen op een ambachtelijke manier te combineren. We gaan er alle richtingen mee uit! Wat betreft de keuze van kleuren, trachten we precies het tegenovergestelde te doen van de grote tegelbedrijven. Dankzij de vakkundigheid van Charlotte voor emailleren bieden wij een breed scala aan kleuren.  

 

Vóór Biskt was er Biscuit. Hoe hebben jullie deze verandering in positionering en merk tot stand gebracht? 

Martin: We zijn inderdaad begonnen met de Studio BiscuitWe werkten toen uitsluitend aan keramisch vaatwerk – kommen, kopjes, borden en schalen … We kwamen al gauw tot het besef dat het een ingewikkelde sector is. We verdienden niet genoeg, verspilden veel energie, ook aan beurzen, we verkochten te weinig en er was veel concurrentie. We hebben van het MAD een beurs kunnen verkrijgen, waarmee we apparatuur konden kopen. Het MAD heeft ons ook coaching aangeboden. Dankzij onze coach hebben we het bedrijfsmodel kunnen bijsturen.  

 

Welke diensten bieden jullie vandaag aan?  

Charlotte: Een dienst aan architecten waarbij wij op maat gemaakte tegels in kleine series aanbieden. De architecten en klanten kunnen de glazuren kiezen en de hoeken tekenen. Wij winnen ook bakstenen terug: die worden geglazuurd waardoor ze niet langer poreus zijn en bijvoorbeeld ook in een badkamer kunnen worden gebruikt. Ze worden op die manier waterdicht, wat meteen nieuwe en bijzondere architectonische toepassingen mogelijk maakt. De andere tak van onze activiteiten is het creëren van voorwerpen zoals een modulaire zitbank en lichtarmaturen. We hopen binnenkort aanwezig te zijn op internationale beurzen.  

 

Is de studio uw enige activiteit? 

Martin: Nee, we beheren een heleboel projecten en ervaringen. Ik heb zojuist het Leonar-project met twee vrienden gelanceerd: wij ontwikkelen open source gereedschap. De plannen zijn gratis en online toegankelijk voor iedereen die ze wil fabriceren. Wij verkopen ook zelf te monteren gereedschapskits, à la Ikea. 

Charlotte: Ik organiseer workshops en biedt verder ook diensten aan voor kunstenaars die in onze oven komen emailleren en bakken.  

 

Houden jullie van Brussel? 

Charlotte: Wij voelen ons 100% Brusselaars! De stad is bijzonder toegankelijk en vertoont een echte dynamiek. Kijk maar naar onze studio in de Lavalléestraat: het gebouw behoort tot Smart en we delen het met een honderdtal kunstenaars. Smart heeft ons ook geholpen onze oven te financieren via leasing toen ik pas afgestudeerd was. Ook het MAD heeft ons gesteund en begeleid in ons project. Dankzij de verkregen beurs konden wij een machine kopen om tegels te maken. De kracht van deze stad is dat je dingen heel snel kunt verwezenlijken, wanneer je het wilt!  

 

Zie: studiobiskt.com

 Studio Biskt

BECI Community 3 april 2019
Deel deze post
Archiveren